Popis
Skvělá káva z Indie, jejíž zrnka jsou zpracována ojedinělým způsobem „monzunováním“. Výsledkem jsou velká žlutá zrna. Tradiční proces monzunování (Monsooning) se provozuje na západním pobřeží Malabar. Oblast je vyhlášená svými vynikajícími přírodními podmínkami. Období vlhkého monsunu umožňuje kvantitativní a kvalitativní změny v kávových zrnech, které vytvářejí jedinečnou lahodnou chuť kávy.
V dřívějších dobách se k dopravě kávy z Indie do Evropy používaly plachetnice a doba přepravy po moři trvala i půl roku. Během této doby byl náklad vystaven různým klimatickým podmínkám. Kávová zrna změnila svou velikost, barvu a chuť. Dnes tento tradiční proces Indové napodobují, kdy nechají na kávová zrna působit ve speciálních skladech monsunové deště a větry. Proces monzunování se provádí v období od června do září, kdy je jihozápadní monzun nejintenzívnější a celý proces trvá cca 10 týdnů.
Káva je vhodná pro všechny, co mají rádi kávu s nízkou aciditou a přirozenou zemitostí. V chuti je znát hořká čokoláda s náznakem marcipánu s minimem ovocných tónů.
Je vhodná pro všechny druhy přípravy od espressa po filtr.